maandag 7 december 2009

Bannen

Om alles vlot te laten verlopen delen we onze bond op in een aantal leeftijdsgroepen. Die noemen we bannen. Elke ban heeft één of meerdere banleiders die onze KSA'ers onder hun hoede nemen en leeftijdgerichte activiteiten organiseren. Onze bond bestaat uit volgende bannen:

Jongknapen
(JKN)
Deze vrolijke bende wordt gevormd door alle jongens van de lagere school (°1998-2003). De jongknapen ontdekken de wereld al spelend. Spel en sport staan dan ook centraal voor deze onvermoeibare rakkers. Te samen met een flinke dosis Jongknapenfantasie levert dat de meest wonderbaarlijke en spannende avonturen op. Jongknapen kunnen herkend worden aan hun groen fluitkoord. Banleiders zijn Matthias Bonte en Raphaël Auwerkerken.

Knapen en Jonghernieuwers (KN en JHN)
De iets oudere jongens van de humaniora zijn al aan wat meer uitdaging toe. Zij verkennen de wereld op een iets avontuurlijker wijze dan de Jongknapen, onder meer op meerdaagse trektochten en allerlei vormende activiteiten. Zij leren de kneepjes van het KSA’er zijn in alle mogelijke facetten. Geheimschriften, sjorren, tenten opzetten, kaartlezen, muziek maken, vendelzwaaien, je kan het zo gek nog niet bedenken of deze kerels zullen er ooit mee te maken krijgen. In naam zal al een eerste onderscheid gemaakt worden tussen de Knapen van het eerste en tweede middelbaar (°1996-1997) en de Jonghernieuwers van het derde en vierde middelbaar (°1994-1995), die respectievelijk een wit en een blauw fluitkoord dragen. De Jonghernieuwers worden namelijk langzaamaan al voorbereid op hun taak als Hernieuwer.
Deze ban wordt geleid door bondsleider Stijn Peeters.


Hernieuwers
(HN)
Tot deze ban behoren alle jongemannen vanaf het vijfde middelbaar (°…-1993). Ze zijn kenbaar aan hun zwarte fluitkoord. De Hernieuwers staan in voor het goed draaien van de bond. Sommigen nemen die verantwoordelijkheid op als leider (want alle leiders zijn Hernieuwers, maar niet alle Hernieuwers zijn leiders), anderen werken misschien iets meer achter de schermen. Op welke manier dan ook werken alle Hernieuwers aan dezelfde opdracht: Vlaanderen hernieuwen in Christus!
Deze ban kent momenteel geen eigen werking omdat hij voorlopig slechts uit leiders bestaat.

dinsdag 1 december 2009

Ronde van 7 november

De eerste keer dat we echt in Sint-Andries verzamelden! In de tuin van de pastorij hielden we de openingsformatie en deden we enkele spelletjes. Omdat het lokaal nog niet gebruiksklaar was mochten we de zaal naast de kerk gebruiken voor verdere binnenactiviteiten.

Op deze ronde leerden de Jongknapen knopen leggen. En fier dat ze waren op hun platte knoop!




De Knapen en Jonghernieuwers produceerden ondertussen enkele mooie kruissjorringen.